Postări populare

joi, 6 ianuarie 2011

Scapă de celulită în două săptămâni


Scapă de celulită în două săptămâni


Nămolul este cunoscut pentru efectele benefice în tratamentul celulitei
Apa de la Marea Moartă este antialergică şi hidratantă
Piperul stimulează metabolismul celular
Terapia cu nămol alb şi piper este una dintre cele mai eficiente metode de a scăpa de celulită şi de a ne detoxifia organismul. Combinaţia de nămol alb, apă din Marea Moartă şi piper reactivează microcirculaţia, combătând astfel celulita aflată în orice stadiu (mic, mediu sau avansat) şi stimulează metabolismul celular. „Pentru rezultate excelente sunt necesare minimum zece şedinţe, dar deja de la a 4-5 şedinţă se observă o diferenţă a aspectului pielii”, precizează Betty Raţiu, consultant terapii corporale şi managerul unui centru pentru slăbit din Bucureşti.
Întreaga terapie are cinci paşi. În prima etapă, specialiştii fac un peeling corporal cu acţiune aromo-terapeutică, ce are rolul de a reînnoi pielea şi de a o pregăti pentru ingredientele active care se vor aplica. „Sarea din Marea Moartă - foarte bogată în minerale concentrate - are efect de remineralizare, exfoliere-catifelare, revitalizare şi detoxifiere, stimulează circulaţia sângelui şi absoarbe retenţiile de apă. Uleiul de migdale şi Monoi Tiare catifelează pielea, în timp de efectul aromoterapeutic este oferit de un amestec de uleiuri esenţiale calmante - piper, portocale, lavandă, rozmarin”, explică terapeutul Raţiu.
publicitate
Nămolul alb stimulează circulaţia sângelui, combătând celulita
După peeling, urmează aplicarea de apă din Marea Moartă, care se pulverizează direct pe corp. Lichidul penetrează cele mai adânci straturi ale pielii, având un efect de remineralizare, detoxifiere şi rehidratare. Specialiştii spun că această apă conţine numeroase săruri minerale – magneziu (antialergic şi hidratant), brom (antiseptic), sodiu şi potasiu (elimină toxinele), calciu (activator enzimatic), zinc (stimulează reproducerea celulelor). „Concentraţia de săruri şi derivate din alge termo-minerale a apei din Marea Moartă este de zece ori mai mare decât a celei din ocean”, apreciază consultantul în terapii corporale.
În cea de-a treia etapă, urmează aplicarea de ulei esenţial de piper, extras din boabele acestui condiment. Terapeutul aplică cu pipeta, aproximativ 4-5 picături de ulei, pe zonele care urmează să fie tratate. Piperul are proprietăţi aromo-terapeutice, termogenice, stimulează metabolismul celular şi ajută la calmare. Nămolul alb se utilizează abia în faza a patra. Specialistul aplică un strat subţire, pentru ca în jumătate de oră substanţa să poată să pătrundă în totalitate în piele. Combinaţia care ajunge pe piele este, de fapt, un amestec de nămol alb în stare pură, apă marină şi ingrediente active – aloe vera (antiinflamator), iederă (efect de tonifiere şi anticelulitic), extract de coacăze negre (protejează vasele mici de sânge), panthenol (pentru regenerare) şi soia (efect de antioxidare şi fortificare). „Ca orice argilă, nămolul alb are proprietăţi de remineralizare, absorbţie şi purificare. Are un efect puternic în tratamentele anticelulitice, pentru că revitalizează procesul biologic, îmbunătăţeşte aspectul pielii, stimulează circulaţia sângelui şi elimină toxinele din epidermă”, subliniază terapeutul Betty Raţiu.
Cele 10 şedinţe se fac intensiv, de 3 ori pe săptămână
Ritualul se încheie cu aplicarea unei creme cu aromă de piper, prin masaj uşor, pe zonele de tratament. Efectul aromatic al terapiei este dat de un amestec de uleiuri esenţiale şi relaxante (piper, portocale, lavandă, rozmarin, sovârf). În plus, crema este îmbogăţită şi cu ulei de migdale (pentru catifelare), glicerină (hrănire), extract de gălbenele (calmant şi antiinflamator) şi vitamina E. Procedura durează 40 de minute, iar terapeuţii susţin că după primele patru şedinţe, aspectul pielii de coajă de portocală se diminuează. Costul unui abonament pentru zece terapii este de 350 lei, iar ritualurile trebuie efectuate intensiv, de trei ori pe săptămână.
 

Niciun comentariu: