Postări populare

joi, 6 ianuarie 2011

Cum poti scapa de raul de miscare



lasa un mesaj aici cu privire la subiect


Vi s-a întâmplat vreodată ca în timp ce călătoreaţi, de pildă, cu maşina personală să simţiţi nişte senzaţii de greaţă care să ducă chiar la vărsături? Dacă da, atunci cu siguranţă ştiţi că această stare neplacută se numeşte rău de mişcare.
Cele mai comune simptome ale răului de mişcare sunt: transpiraţiile, ameţeala, paloarea şi greaţa.
O explicaţie în termeni de specialitate arăului de mişcare este aceea că el apare deoarece creierul primeşte informaţii contradictorii de la organele senzoriale: ochii pot să nu detecteze mişcarea în acelaşi grad în care mecanismul echilibrului din urechea internă înregistrează deplasarea vehiculului. Ca urmare a acestui fenomen stresant, sistemul nervos central reacţionează prin activarea centrului greţei din creier.
În cazul în care plecaţi la drum lung, luaţi-vă nişte măsuri de precauţie pentru a preveni apariţia răului de mişcare sau măcar a diminuării senzaţiilor de disconfort pe care acesta le induce. Se recomandă tablete împotriva greţei, cum este dimenhidrinatul.
De asemenea, pentru contracararea greţei sunt eficiente şi măslinele, lămâia sau alimentele ce usucă gura cum ar fi biscuiţii cu bicarbonat; se poate, totodată folosi o bere de ghimber sau orice băutură carbogazoasă tip cola, după cum aflăm şi din articolul “Cum tratăm răul de mişcare” de pe www.sanatateatv.ro

Niciun comentariu: