Postări populare

joi, 6 ianuarie 2011

Alimente de top care previn caderea parului

Alimente de top care previn caderea parului

Alimente de top care previn caderea parului
Inainte sa incepi crosul disperarii prin farmacii, in cautarea unei potiuni care sa-ti pastreze podoaba capilara acolo unde ii e locul, adica pe cap, iti dam un sfat: include in alimentatia zilnica acele alimente care previn caderea parului. Va fi multmai simplu. Iata care sun acestea: 
Peste, oua si fasole

Firele de par sunt constituite, in principal, din proteine, ceea ce inseamna ca primele alimente demne de a sta pe masa ta sunt cele bogate in proteine. Totusi, nu te gandi ca o friptura adaugata zilnic in meniu te va ajuta cu ceva.

Grasimile cresc nivelul de testosteron din organism, fapt ce va duce invariabil la pierderea parului

Asadar, fara costite, fara cotlet, fara friptura de vita! Iata solutiile care te ajuta intr-adevar: peste (care aduce mii de alte beneficii pe langa cel de a preveni caderea parului), pui, ficat de vitel, branza degresata, oua, migdale, fasole si iaurt.
Produsele din soia sunt si ele alegeri de retinut, insa cu moderatie, intrucat cercetarile arata ca fitoestrogenii din compozitia lor pot dauna sanatatii femeilor, favorizand aparitiacancerului mamar.

Stafide

Nu le mai culege si arunca din cozonac sau prajituri. Stafidele si-au dovedit stiintific puterile de a intari radacina firului de par, prevenind caderea acestuia. Cum? Fierul joaca un rol important in producerea hemoglobinei, cea care poarta oxigenul prin corp, catre organe si tesuturi. 

Cand nivelul hemoglobinei este unul normal, oxigenul este dispersat asa cum trebuie in organism. Scalpul este suficient irigat cu sange si oxigen, fapt ce stimuleaza cresterea parului.

Totusi, un plus de fier adaugat dietei tale nu inseamna ca vei grabi procesul de crestere si indesire a parului, insa deficitul dauneaza considerabil. Asa ca data viitoare cand te asezi la masa aminteste-ti ca fructele uscate (stafidite) si sucul de cirese, ouale, vegetalele cu frunze verde inchis (spanacul, urzicile etc.) sau cerealele integrale sunt toate bogate in fier. 

De asemenea, vitamina C imbunatateste si ea absorbtia de fier, astfel ca iti recomandam portocalele, capsunile si lamaile.

Fructe de mare


Multi dintre barbatii care se plang ca au chelit sufera de o deficienta de zinc. Acesta joaca un rol deosebit de important in functiile organismului, de la reproducerea celulara, pana la echilibrul hormonal, fiecare dintre acestea influentand decisiv dezvoltarea firului de par. 

Si sa nu uitam, desigur, ca zincul este «combustibilul» in baza caruia functioneaza folicul pilos. 

Cand zincul atinge un nivel scazut in organism, acesti foliculi slabesc, fapt ce duce la ruperea sau caderea firului de par. Pentru a preveni aceasta problema, mananca zilnic alimente bogate in zinc, cum ar fi creveti, midii, stridii, carne de pasare, nuci. 

Ai grija insa caci aportul exagerat de zinc nu iti va intari si mai mult parul, ci va conduce in cele din urma la pierderea acestuia. Prin urmare, rezuma-te la aportul de zinc prin intermediul unei diete bine alcatuite si renunta la suplimentelesub forma de pastile.

Citeste si Te vopsesti, dar cum alegi culoarea?

Niciun comentariu: